Groentequiche met kruidenkaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Leg de ontdooide plakjes op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestrooid wervlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van 30 cm.
  2. Bekleed de ingevette vorm met het deeg, druk het in de rand van de vorm stevig aan en snijd het teveel aan deeg weg.
  3. Zet de met deeg beklede vorm in de koelkast.

    Snijd de en de 's in blokjes en de in lengte doorgesneden in halve ringetjes.
  4. Verhit de of de boter in een koekenpan.
  5. Roerbak de groenten kort, strooi er wat en over en laat met de deksel op de pan circa 8 minuten stoven.
  6. Laat de groenten uitlekken en iets afkoelen.
  7. Snijd intussen de kaas in blokjes.

    Verwarm de oven met de bakplaat voor op 220 graden C.
  8. Klop de met de en de los.
  9. Verdeel de gestoofde groente en de kaasblokjes over de bladerdeegbodem.
  10. Giet er het eiermengsel over.
  11. Zet de taart op de bakplaat in het midden van de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 180 graden C.
  12. Laat de taart in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
  13. Serveer warm of lauwwarm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en kruidenkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kruidenkaas en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kruidenkaas en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
304 kcal
15%1216 kcal
Vetten
25 g.
35%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groentequiche met kruidenkaas