Grootmoeders appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van derk01
- 3 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet de springvorm in met een klein beetje boter.
- Klop het ei los met een garde of twee vorken.
Vulling:
Was de rozijnen. - Schil en verwijder de klokhuizen uit de .
- Snijd de in kleine stukjes.
- Meng de gesneden , de , de en de in een kom.
- Voeg het hieraan toe.
- En voeg tenslotte net zo veel kaneel toe, totdat het appelmengsel een lichtbruine kleur heeft.
Beslag:
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de 150 gram suiker, een beetje zout en het losgekloptje ei. - Voeg hieraan de gesneden toe.
- Meng het geheel tot een gladde bal deeg.
- Gebruik ongeveer tweederde deel van dit mengsel voor het bedekken van de bodem en de wand van de springvorm.
- Doe de op de bodem.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bedek de bovenkant van het appelmengsel met de restant van het deeg bijvoorbeeld strookjes.
De appeltaart heeft ongeveer 75 minuten nodig in de oven. - Laat de appeltaart in de vorm afkoelen en verwijder dan de springvormrand.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oma's appeltaart41u30m
-
Recept
Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam41u30m
-
Recept
Appeltaart41u10m
-
Recept
Bretonse Appeltaart41u15m
-
Recept
Appeltaart op de bakplaat41u45m
-
Recept
Snelle appeltaart41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en custard
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Grootmoeders appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 429 kcal | 21% | 5148 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 60 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 36 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 12 g. |
Koolhydraten | 59 g. | 22% | 708 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 48 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |