Grootmoeders appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor beslag:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet de springvorm in met een klein beetje boter.
  3. Klop het ei los met een garde of twee vorken.







    Vulling:



    Was de rozijnen.
  4. Schil en verwijder de klokhuizen uit de .
  5. Snijd de in kleine stukjes.
  6. Meng de gesneden , de , de en de in een kom.
  7. Voeg het hieraan toe.
  8. En voeg tenslotte net zo veel kaneel toe, totdat het appelmengsel een lichtbruine kleur heeft.







    Beslag:



    Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de 150 gram suiker, een beetje zout en het losgekloptje ei.
  9. Voeg hieraan de gesneden toe.
  10. Meng het geheel tot een gladde bal deeg.
  11. Gebruik ongeveer tweederde deel van dit mengsel voor het bedekken van de bodem en de wand van de springvorm.
  12. Doe de op de bodem.
  13. Stort het appelmengsel in de springvorm.
  14. Bedek de bovenkant van het appelmengsel met de restant van het deeg bijvoorbeeld strookjes.







    De appeltaart heeft ongeveer 75 minuten nodig in de oven.
  15. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen en verwijder dan de springvormrand.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en custard
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Grootmoeders appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik heb de appeltaart nu 2 x gemaakt met de helft van de hoeveelheid suiker, want ik Ben niet zo'n zoete kouw, maar hij is beide keren als verrukkelijk beoordeeld door onze vrienden. We wonen in Austra... Lees reactie
Selma Jans 3 december 2013
Ik heb het restant deeg er overheen gekruimeld. Lekker hoor.
Ronald 3 januari 2013
Hoe hoog moet de oven op hete lucht?
Rien 15 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
429 kcal
21%5148 kcal
Vetten
14 g.
20%168 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%60 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%36 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%12 g.
Koolhydraten
59 g.
22%708 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%48 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Grootmoeders appeltaart