Grootmoeders rabarbermoes
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Rabarbermoes recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolandaknorretje
- 8 reviews
Bereidingswijze
- Verwijder de bladeren, het onderste deel van de stelen en de aangestoken plaatsen.
- Was de stelen zeer goed.
- Schil ze niet af.
- Snijd de in stukken.
- Zet deze op met een bodempje water.
- Kook ze in 10 minuten gaar.
- Meng het met water tot een dun papje en bind hiermee de moes tot ongeveer "vla"-dikte.
- Roer het krijt door de moes en maak dit verder op smaak met .
- NB:
- Het lukt mij de laatste tijd erg moeilijk om aan zuiver krijt te komen.
- Ik maak de rabarbermoes dan maar zonder.
- Dit gaat ook.
- Mijn moeder vertelde mij dat het krijt was om zich aan een stofje in de te binden dat anders slecht is voor de botten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rabarbermoes415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (8)
Grootmoeders rabarbermoes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 8 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 223 kcal | 11% | 892 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |