Grootmoeders snert

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Leg het varkensbot in een ovenschaal, zet deze in de oven op 200 graden en bak het mooi bruin.
  2. Zet 10 liter op in een ruime pan en doe in het koude het bruingebakken varkensbot.
  3. Hier gaat de laurier, de kruidnagels, ribbetjes en de droge worst bij.
    Breng het geheel bijna tot het kookpunt:
  4. het mag een klein beetje in beweging zijn, maar niet koken.
  5. Laat dit 24 uur trekken.
    Haal vervolgens de botten eruit en gooi de schuimkraag die zich heeft afgezet op de bovenkant van de pan ook weg.
  6. Het vlees van de ribbetjes bewaren we om later als garnituur op het bord te leggen.
  7. Nu de botten eruit zijn kunnen we de bouillon aan de kook brengen en hier de erwten aan toevoegen.
  8. Als de bouillon kookt, zetten we het vuur zacht en terwijl we het voortdurend roeren met een schone lepel lossen de erwten langzaam op.
  9. Nu doen we de erbij in en als die is opgelost kunnen de , , aardappel, en bij in.
  10. Roer het geheel helemaal glad tot alle ingrediënten zijn opgenomen door de massa.
  11. Het geheel moet langzaam garen, dus zet het vuur niet te hard.
  12. Breng het geheel op smaak met verse zwarte peper en wat zout.
  13. Als het goed smaakt zet het vuur dan uit.
  14. Laat de gootsteen vollopen met ijskoud en zet hier de pan in.
  15. Regelmatig roeren, zodat de snert goed en snel afkoelt.
    Zet het daarna in een schone pan in de koelkast.
    De volgende dag smaakt de snert het beste.
  16. Even weer opwarmen en serveren met de dun gesneden .
  17. Om het geheel goed te laten smaken serveren we er ook roggebrood bij met wat roomboter en katenspek.
    De kracht van een goed smakende snert is geduld.
  18. Laat alles langzaam garen en neem er de tijd voor.
    Om te voorkomen dat de snert zuur wordt, gebruik je altijd schoon materiaal, en zorg je ervoor dat het snel afkoelt na 7 a 8 graden, zodat je het snel in de koelkast kunt bewaren
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
pan
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1092 kcal
54%1092 kcal
Vetten
30 g.
43%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
148 g.
57%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Grootmoeders snert