Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Maak de bosuitjes(1 bosje) schoon een snij deze in dunne ringetjes.
Maak de tomaten(3) schoon en snij deze in partjes.
Schil de laos(3 centimeter) en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengel(1 stuk) met de achterzijde van een mes.
Pluk de spinazie(400 gram) en kemangi blaadjes van de takjes.
Snij de komkommer(1 stuk) in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snij de komkommer(1 stuk) in reepjes.
Snij de petehbonen(100 gram) doormidden.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel fijn tot een mooie kruidenpasta.
Maak de vis schoon en snij het in mootjes en bestrijk ze rondom met peper(0.5 theelepels) en wat zout(1 theelepel).
Rooster de vis circa 3 minuten aan elke kant boven een vuurtje.
Meng in een pan alle ingrediënten, behalve de vis, met daun salam, daun kunyit(1 stuk), peper(0.5 theelepels) en dunne santen(1 deciliter)(3 deciliter).
Breng het geheel aan de kook en voeg de dikke santen(1 deciliter)(3 deciliter) en zout(1 theelepel) naar smaak toe.
Voeg de groente toe en laat het geheel circa 15 minuten op een laag vuur sudderen.
Schep het geheel regelmatig goed om, om aanbranden te voorkomen.
Meng de stukjes vis door de stoofpot en laat ze even goed warm worden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
makreel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.