Gulai cumi (gestoofde inktvis)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de sjalotjes schoon en snij deze in dunne ringen maak de rawits schoon en snij deze in stukjes.
Schil de en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snij de tentakels af bij de kop, verwijder de ingewanden en ruggengraat.
Snij de in ringen en kook de ringen 10 minuten in een pan met ruim water en voeg wat zout toe.
Giet de vis af en laat het goed uitlekken.
Wrijf de fijn in de vijzel.
Voeg de sjalotjes, , lombok, rawits en de toe en wrijf deze fijn tot een mooie kruidenpasta.
Verhit olie in de wok en fruit de fijngewreven kruiden.
Voeg de toe als het lekker begint te ruiken.
Voeg de , asem en de djeruk purut toe.
Laat het geheel 10 minuten stoven.
Schep het geheel regelmatig goed om om aanbranden te voorkomen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cumi cumi padang (inktvis in een pittige zoet/zure saus)445m
-
Recept
Cumi cumi santen (Inktvis in kokosmelk)445m
-
Recept
Gulai Kepala Ikan (Vissenkoppen in een pittige kokossaus)445m
-
Recept
Cumi cumi masak peteh (gestoofde inktvis)445m
-
Recept
Cumi cabe serpih (gebakken inktvis in saus)445m
-
Recept
Gulai Siput Kuantan (curry-slakken)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 28 kcal | 1% | 112 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |