Gulai hati Ampela (stoofschotel van de spiermaag en hart)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de sjalotjes schoon en snij deze in klein ringetjes.
Verhit wat in de wok.
Bak de sjalotjes aan tot deze licht verkleuren neem ze uit de en laat ze goed uitlekken.
Kneus de met de achterzijde van een mes.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Rooster de en en wrijf deze fijn in een vijzel.
Voeg de toe.
Maak de lomboks schoon en snij deze klein.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Voeg de lomboks, en knoflook toe aan de inhoud van de vijzel en wrijf het geheel tot een mooie kruidenpasta.
Verhit de in de wok.
Bak de gemalen kruidenpasta, , , en kardemom tot het gaat geuren.
Voeg spiermaag en hart toe.
Roer tot de spiermaag en hart van kleur verandert.
Voeg , , , en bruine toe en schep het geheel goed door.
Giet de langzaam erbij en schep het geheel goed door.
Laat het geheel zachtjes koken schep het geheel regelmatig om tot het gaar is.
Voer de toe en roer dit goed door.
Serveer bestrooid met gebakken .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kip Curry (Kare Ayam) van Kees445m
-
Recept
Gulai ajam (gestoofde pittige kip)450m
-
Recept
Gulai bebek (pittig gestoofde eend)41u45m
-
Recept
Hati ajam ketjap pedis (gebakken kippenlever in hete ketjapsaus)445m
-
Recept
Ajam smoor djawa (stoofschotel met kip)41u30m
-
Recept
Ajam Smoor (kippen stoofschotel)41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 151 kcal | 7% | 604 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |