Gumbo met kip en worst en reuze garnalen
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van diaantjuh1967
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de en de schoon en snijd ze in stukjes.
Snijd de kip en de chorizo in blokjes.
Verhit 1 eetlepel in een braadpan en bak de chorizo 3 minuten zachtjes uit.
Bak de zachtjes in het bakvet en verkruimel er de bouillontabletten boven.
Voeg de cajunkruiden en 3/4 liter water toe en laat 20 minuten pruttelen.
Verhit de rest van de in een andere pan en bak de in 10-20 minuten noot-bruin (donkere caramelkleur). - De mag bruin worden maar niet verbranden.
- Deze roux is kenmerkend voor de cajun keuken.
- PAS OP VOOR SPATTEN, DIT WORDT HEEL HEET!!!!
Schep de en de erdoor, laat ze in 10 minuten gaar sudderen en voeg het mengsel bij de kip en de worst.
Maak de schoon en snijd hem in blokjes.
Hak de .
Voeg de en de bij de rest en laat het geheel nog eens 15 minuten pruttelen. - Pel de en voeg deze toe.
- kook de volgens aanwijzing op verpakking.
- Als de gaar zijn is de Gumbo klaar.
- Serveer de witte er apart bij
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 311 kcal | 15% | 2488 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 55 g. | 21% | 440 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |