Haagse bluf

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Handmixer

Bereidingswijze

  1. Gebruik uitsluitend dagverse eieren.
  2. Scheid het eiwit van de dooiers.
  3. Gebruik een kom die geheel ontvet is, bijvoorbeeld met wat citroensap.
  4. Doe de , de en het fruitsap in de kom.
  5. Klop het mengsel ongeveer 10 min.
  6. met de handmixer totdat het helemaal stijf is.
  7. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat toe.
  8. Verdeel de massa over 4 ijscoupes.
  9. Garneer met een toefje en enkele rode vruchten.
25
25
25

Variaties op Haagse bluf

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Haagse bluf
VariatieAantalGang
Haagse bluf6Nagerechten
Haagse bluf tompouce1Azijn en oliën
Haagse bluf met mini stroopwafeltje1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (15)

Haagse bluf heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 15 recensies
RESET

Errug lekker! geen gezeur met dagverse eieren. Eiwit is eiwit en gewoon bessensap uit een flesje of inderdaad jam gaat prima! voor de bacterie fanaten onder ons heeft AH ook gepasteuriseerde eiwitjes ... Lees reactie
Ireen 14 juni 2015
Jeugdsentiment! Was het enige wat ik als kind kon maken.
Andrea 11 juli 2013
Gebruik uitsluitend dagverse eieren? Nu ja, kweet niet hoe oud deze eieren zijn van de supermarket, maar zeker niet een dag oud! Wat recept ... gooi gewoon twee of drie eiwitten in een schone schaal, ... Lees reactie
Emmy 22 juni 2013
Mijn moeder maakte het altijd met Bramensap. Geplukt uit de duinen, geperst en gekookt. Veel werk (dat wel) en helaas kun je dat sap niet in de doorsnee supermarkt vinden volgens mij. Maar het smaakte... Lees reactie
Rob 11 mei 2013
Ik vind het heel lekker dat knapperige, lekker simpel en snel klaar. Ga het snel maken.
Maarten 18 augustus 2012
Bedankt voor het recept :) Me vriend is er gek op en ben het nu aan het maken x.
Mariska 15 juli 2012
Bedankt voor het recept :) Me vriend is er gek op en ben het nu aan het maken x
Mariska 15 juli 2012
Prima recept. Haagse Bluf is in mijn beleving (Als kind dan) altijd gemaakt met Bosbessen, dat gaf een extra smaaklaag aan het toetje en is wat minder zuur dan met rode bessen. Druppeltje limoen er bi... Lees reactie
Johannes 31 mei 2012
Koken is mijn hobby. Bedankt voor het recept! Ik ga het straks maken.
Jeroen 27 april 2012
Ben blij dat ik het weer weet, was ook even de verhouding eiwit/poedersuiker kwijt, ga het zo maken, hebben ze een lekker toetje straks!
pamtct 7 maart 2012
Ik ga het nu maken, hopen dat het lekker is!
Fleur 2 maart 2012
Goed recept, ik was kwijt hoeveel poedersuiker er in moest :p
Ikke 4 januari 2012
Veel te zoet, je kan met een kwart van de suiker af.
Leonne 1 januari 2012
Dank je ik heb het gemaakt en het ging helemaal goed, het was heeerlijk ! Dank je wel voor je recept. xxx michelle
Michelle 27 november 2011
Goed recept, was even kwijt hoeveel er ook al weer in moest van elk ingredient, maar thanks. ik weet het weer helemaal :)
Anouk 31 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
113 kcal
5%452 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Haagse bluf