Hachee

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokken van ca. 5 cm en bestrooi die alzijdig met zout en peper.
    Snijd de grof en de knoflook en gedroogde tomaatjes fijn.
    Verhit de in een grote koekenpan en bak de stukken vlees op hoog vuur rondom mooi bruin.
  2. Doe dit desnoods in meerdere porties wanneer je koekenpan te klein is.
    Hevel het gebraden vlees over naar een braadketel-met-deksel.
    Bak nu in het achtergebleven vet in de koekenpan de aan.
  3. Laat ze op niet te hoog vuur karamelliseren tot ze lichtbruin zijn.
  4. Voeg de knoflook, zongedroogde tomaatjes, en ketchup toe en laat even mee bakken.
    Voeg dit uienmengsel bij het vlees in de braadketel.
    Stop de 5 in een thee-ei.
  5. Voeg dit bij de rest in de braadketel en doe ook de en daarbij.
  6. Voeg de en de toe en roer alles onder elkaar.
  7. Voeg naar eigen inzicht gemalen peper toe.
    Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan.
  8. Plaats dan de braadketel in een op 200º C voorverwarmde oven en laat 2,5 uur garen.
  9. Is je braadketel niet ovenbestendig, laat hem dan op een laag vuurtje 3 uur sudderen.
  10. Roer dan wel af en toe even door want op deze manier bakt het iets sneller aan, afhankelijk van de kwaliteit van je braadketel.
  11. Een vlamverdelend zg.
  12. sudderplaatje kan in dat geval uitkomst bieden.
    Zelf gebruik ik een gietijzeren Dutch oven maar een Creuset is ook prima geschikt voor in de oven.
    Haal de brokken vlees uit de braadketel en verwijder de , de en de .
  13. Maak de saus fijn met de blender.
    Breng hem opnieuw aan de kook en laat hem zonder deksel indikken totdat de saus de gewenste consistentie heeft.
  14. Doe het vlees terug in de ketel en warm het goed door.
25
25
25

Variaties op Hachee

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hachee
VariatieAantalGang
Hachee29Vlees
Ouderwetse Hachee3Stoofschotels
Vegetarische hachee2Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
143 kcal
7%858 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%138 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hachee