Hachee

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pot met dikke boden en bruin hierin de stukken stoofvlees (in meerdere keren:
  2. de stukken vlees altijd naast elkaar bruinen).

    Neem al het vlees uit de pot, voeg de toe en bak op een laag uur tot de glazig zijn.

    Doe het vlees terug bij de en strooi de over het vlees.
  3. Laat even bakken tot de ook gebruind is.

    Voeg net zoveel bouillon toe tot het vlees bijna onder staat.

    Voeg de laurierbladeren toe, steek de in een groot stuk ui (zodat je ze straks makkelijk kan terugvinden en verwijderen),

    voeg de en eventueel de toe, alsook de wijn of de appelazijn.

    Breng langzaam aan de kook, draai het vuur lager, zet een deksel op de pot en laat een 2tal uren sudderen.

    Probeer een stukje vlees om te zien of het mals genoeg is, haal uit de pot en leg apart.

    Laat de saus inkoken en breng verder op smaak met , en indien gewenst azijn.

    Doe het vlees terug bij de saus, haal de en de laurierbladeren uit de saus en serveer.

    Smaakt heerlijk met aardappelpuree en rode kool.
25
25
25

Variaties op Hachee

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hachee
VariatieAantalGang
Hachee29Vlees
Ouderwetse Hachee3Stoofschotels
Hollandse hachee2Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter en bouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
560 kcal
28%2240 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
101 g.
39%404 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hachee