Hachee
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Hannajobse
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pot met dikke boden en bruin hierin de stukken stoofvlees (in meerdere keren:
- de stukken vlees altijd naast elkaar bruinen).
Neem al het vlees uit de pot, voeg de toe en bak op een laag uur tot de glazig zijn.
Doe het vlees terug bij de en strooi de over het vlees. - Laat even bakken tot de ook gebruind is.
Voeg net zoveel bouillon toe tot het vlees bijna onder staat.
Voeg de laurierbladeren toe, steek de in een groot stuk ui (zodat je ze straks makkelijk kan terugvinden en verwijderen),
voeg de en eventueel de toe, alsook de wijn of de appelazijn.
Breng langzaam aan de kook, draai het vuur lager, zet een deksel op de pot en laat een 2tal uren sudderen.
Probeer een stukje vlees om te zien of het mals genoeg is, haal uit de pot en leg apart.
Laat de saus inkoken en breng verder op smaak met , en indien gewenst azijn.
Doe het vlees terug bij de saus, haal de en de laurierbladeren uit de saus en serveer.
Smaakt heerlijk met aardappelpuree en rode kool.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hachee43u10m
-
Recept
Hachee42u
-
Recept
Hachee43u
-
Recept
Hachee met ketjap43u30m
-
Recept
Pittige hachee ala mammaloe44u
-
Recept
Hachee44u
Variaties op Hachee
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hachee | 29 | Vlees |
Ouderwetse Hachee | 3 | Stoofschotels |
Hollandse hachee | 2 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- boter en bouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 560 kcal | 28% | 2240 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 101 g. | 39% | 404 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |