Snijd de of cervelaat, gekookte worst en heel fijn
en meng dit met het reeds gekruide gehakt.
Voeg een en de , de fijngesneden knoflook en de helft van de peterselie toe.
Meng dit goed door elkaar en maak hier ballen met een doorsnede van ongeveer 4 cm van.
Zet deze voorlopig in de koeling.
Snijd de in partjes, de lente of bos in stukjes en de paprika in reepjes en roerbak dit ongeveer 3 a 4 minuten zodat de licht bruinen.
Snijd de of partysticks in kleine stukjes en voeg deze aan het mengsel toe.
Voeg 3 a 4 eetlepels zoetzuur toe en eem eetlepel komijn.
Zet het mengsel in de koeling.
Was de grondig en kook deze gaar in de schil met wat zout(1 stuk).
Wanneer de aardappels(1 stuk)(5) gaar zijn, af laten koelen, daarna pureren,
het gewicht van de gepureerde aardappels(1 stuk)(5) aan bloem toevoegen en goed doorkneden.
Maak hier een deegrol van met een diameter van ongeveer 6 cm en snijd hier plakken van met een dikte van ongeveer 1,5 cm (probeer net zoveel plakken te krijgen als dat er ballen zijn).
Leg een deegplak op de hand en druk deze uit zodat er een ongeveer 8 mm dikke plak ontstaat.
Leg hier een bal gehakt in en druk de randen goed dicht.
Rol tot een mooie ronde bal zodat je geen naden meer ziet.
Leg deze op een licht met bloem bestrooide schaal, zodat de ballen niet gaan plakken.
Als alles zo ingerold is, breng dan een grote pan met veel water aan de kook.
Als het water kookt, de ballen met een grote lepel in het kokende water laten zakken.
Als de bodem bedekt is, stoppen.
Voorzichtig de ballen van de bodem los houden, tot het water weer kookt.
Rustig laten koken tot de ballen gaan drijven.
De ballen voorzichtig uit het water nemen, op een schaal leggen en afdekken met aluminiumfolie.
Als er nog ongekookte ballen over zijn, wachten tot het water weer kookt en de volgende lading op dezelfde manier bereiden.
Haal het champignon/paprika mengsel uit de koeling en meng het met de zuurkool (ik spoel de zuurkool meestal een keer want ik houd niet van te zuur maar dat is een kwestie van smaak).
Serveer de Knödels warm met wat peterselie eroverheen gestrooid.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en wijn
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
salami en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.