Wrijf de stukken in met en .
Pel de uien(2) en de knoflook en snijd ze klein.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de stukken konijn(1 stuk) rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Bak nu de ui en knoflook in het braadvet.
Bestrooi de ui met de bloem(2 eetlepels), roer de klontjes eruit en laat even meebakken.
Bind de kruiderij met keukengaren samen tot een bouquet garni en doe dit in de pan, samen met de kruidnagels(3).
Doe nu de stukken konijn(1 stuk) weer terug in de pan.
Doe de flesjes bier(2 flesjes), de appelciderazijn, de pruimenconfituur, de mosterd(1 eetlepel) en de appelstroop(1 eetlepel) erbij.
Breng aan de kook, doe het deksel op de pan rn zet het vuur laag en laat het geheel minstens 1 uur stoven totdat het vlees zo gaar is, dat dit gemakkelijk van het bod is te verwijderen.
Haal de stukken konijn(1 stuk) uit de pan en laat ze afkoelen.
Laat ondertussen de saus wat indikken.
Haal het vlees van de botjes en doe het bij de saus.
Snijd grote stukken klein; voeg eventueel wat water toe mocht de saus te dik zijn geworden, zodat je een mooie hachee krijgt.
Breng ev.
op smaak met nog wat zout(1 stuk)(1 stuk) en peper(1 stuk) of azijn en stroop.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Giet het kookwater af en pureer met de stamper.
Voeg boter en melk(100 milliliter) toe zodat je een mooie smeuïge puree krijgt.
Breng op smaak met wat zout(1 stuk)(1 stuk) en roer het ei(1 stuk) eronder.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Bak het spek in een koekenpan.
Doe de klein gesneden, rauwe krulandijvie en het gebakken spek bij de puree en zet alles goed onder elkaar.
Neem een ovenschaal van voldoende afmetingen, vet deze in en doe er als eerste de hachee in.
Leg hierop de stamppot.
Dek het geheel af met een laagje paneermeel(60 gram).
Plaats de ovenschotel ca. 10 min.
onder de hete grill totdat er een knapperig korstje op ontstaat.
De ovenschotel hoeft niet meer verder te garen.
Het voorverwarmen van de oven heeft alleen tot doel dat de schotel fijn op temperatuur blijft t.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bier
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
roomboter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en mosterd
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout, zout, ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.