Ham geglazuurd met rode bessengelei in Madeirasaus

Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Breng in een grote pan water aan de kook.
  2. Doe de gerookte en erin.
  3. Pan afdekken, verlaag de temperatuur en laat 1 uur sudderen.
  4. Doe er af en toe wat heet water bij als dat nodig is.
    Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

    Bereidingswijze:
    Haal de ham uit het water en laat hem even uitlekken.
  5. Verwijder de zwoerd maar niet het vet.
  6. Plaats het vlees met de vette kant naar boven op het rooster in de braadslede.
  7. Maak met een scherp mes ruitvormige inkepingen in het vet.
  8. Meng 2 eetlepels rode bessengelei met de .
  9. Smeer dat over de vette kant van de .
  10. Zet het vlees in de voorverwarmde oven voor 1-1/2 uur of totdat het vlees gaar is.
  11. Doe ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de overgebleven gelei in een klein sauspannetje met de wijn en de citrussappen en rasp.
  12. Verwarm zachtjes al roerend voor 5 minuten.
  13. Haal de uit de oven en leg hem op een dienschotel.
  14. Garneer met de sinaasappel- en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
13 kcal
0%52 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ham geglazuurd met rode bessengelei in Madeirasaus