Ham in bladerdeeg
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd uit de 2 lange repen, bewaar deze.
- Maal de rest van de samen met het kalfsvlees en het gehakt twee keer in de vleesmolen met de fijnste plaat.
- Hak de fijn.
- Zorg voor een oven van 220 graden C.
- Voeg bij het vleesmengsel 1/10 deciliter , een klein scheutje , de en een ei.
- Meng het er goed door en zet het mengsel koud weg.
- Breek het tweede ei en klop het met een vork goed los.
- Rol het uit tot een rechthoek van 20 bij 25 cm en 0,5 cm dik.
- Snij deze rechthoek in twee delen in de lengte, het ene deel 9 cm breed, het ander 11.
- Leg de kleinste plak op een beboterd bakblik.
- Bestrijk deze met ei.
- Leg er de helft van het mengsel op, maar laat aan de randen 2 cm vrij.
- Leg hierop de twee repen en daarop de rest van het mengsel.
- Leg er de tweede plak over.
- Druk de randen goed op elkaar, zodat ze vastplakken.
- Bestrijk het oppervlak met de rest van het ei.
- Breng met een mes wat versierende lijnen aan in het en maak er twee schoorsteentjes in, om de stoom te laten ontsnappen.
- Zet het bakblik 35 à 40 minuten in de oven.
- Waneer het te snel kleurt, leg er dan aluminiumfolie overheen.
- Serveer zeer heet.
Ook lekker om te maken
Variaties op Ham in bladerdeeg
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Geitenkaas en ham in bladerdeeg | 1 | Hapjes |
Kip met ham in bladerdeeg | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 662 kcal | 33% | 2648 kcal |
Vetten | 37 g. | 53% | 148 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 52 g. | 20% | 208 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |