Ham in een honingjasje
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 1 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Leg de ham in een kom met koud water en laat hem 3 uur weken.
- Laat de ham uitlekken en leg hem in een braadpan.
- Steek enkele in de en leg ze in de pan met de , bouuquet garni en .
- Schenk er zo veel water bij dat de ham onder staat.
- Breng het geheel aan de kook en laat de ham op laag vuur 1 1/4 uur zachtjes afgedekt pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Smelt de met mosterd in een steelpan.
- Leg de ham in een braadslede en verwijder het vel tot een dun laagje.
- Snijd de vetlaag in en besmeer de ham met het honingmengsel.
- Steek de rest van de in de ham.
- Rooster de ham in het midden van de oven in 30 minuten glanzend bruin en gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Daging sapi merica hitam (gestoofd runderlappen in een pepersaus)43u
-
Recept
Gulai Domba (Gestoofd lamsvlees in een pittige kokosmelksaus)450m
-
Recept
Ham geglazuurd met rode bessengelei in Madeirasaus42u
-
Recept
Kalkoen in een jasje415m
-
Recept
Golie kodja (runderlappen in een kruidensausje)42u45m
-
Recept
Orloffgebraad met witlof en een pittig mosterdsausje41u45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en franse mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Ham in een honingjasje heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 616 kcal | 30% | 616 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |