Ham-kaas rijstballetjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Kook de risotto in lichtgezouten water beetgaar.
- Giet af en meng de , de en de kaas erdoor.
- Klop 2 los en roer door de risotto.
- Laat afkoelen.
- Meng de met de ham.
- Klop als de rijst is afgekoeld de overige 2 los en roer door de risotto.
- Breng op smaak met .
- Vorm 2 hoopjes rijst tot 2 bolletjes.
- Druk er een kuiltje in en vul ze met wat .
- Plak de 2 helften op elkaar en maak een gladde rijstbal.
- Rol de rijstbal eerst door de , dan door de geklutste en vervolgens door het .
- Verhit ee laagje olie in een pan en frituur hierin de rijstbal, Draai regelmatig om.
- Draai ondertussen de volgende rijstbal.
- Haal de rijstballetjes uit het vet als ze mooi goudbruin zijn .
- Laat ze uitlekken op absorberend papier.
- Verwarm de balletjes voor het serveren 5 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rijstballetjes41u45m
-
Recept
Minipizza's met ham en ananas410m
-
Recept
Ham-kaas-pesto-rolletjes420m
-
Recept
Filodeeg met ham en kaas420m
-
Recept
Ham-kaas balletjes440m
-
Recept
Ham-aspergerolletjes435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem en broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter, parmezaanse kaas, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, parmezaanse kaas, mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 815 kcal | 40% | 3260 kcal |
Vetten | 44 g. | 63% | 176 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 73 g. | 28% | 292 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |