Snijd de vakenshaas in plakken van 1 cm dik en plet ze met de platte kant van een mes.
Vermeng de ingrediënten van de marinade en laat het vlees daarin 30 minuten marineren.
Verhit zoveel in een wok, dat de plakjes varkenshaas(400 gram) ruim onder kunnen staan en frituur ze één voor één lichtbruin.
Houdt ze apart.
Maak de saus:
Verwarm de olie(2 eetlepels)(1 stuk) en bak daarin - steeds roerend - de gember, sjalot(1 theelepel) en knoflook(1 theelepel).
Voeg de rest van de groenten en de sambal(2 eetlepels) toe.
Laat dit al roerend boven een hoog vuur even verder bakken.
Giet dan de bouillon erbij en voeg suiker(0.5 eetlepels) en sojasaus(0.5 eetlepels) toe.
Leg nu de plakjes vlees in de saus, nog steeds roerend, en laat alles aan de kook komen.
Bind de saus met de met water(1 stuk) aangemaakte aardappelmeel(1 stuk)(1 eetlepel) en giet tenslotte voorzichtig langs de rand van de wok de azijn(0.5 eetlepels) erbij.
Serveer het gerecht op een voorverwarmde schaal met rijst of meelspijs naar keuze.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, olie, sambal, kippenbouillon
Gluten
sambal en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, olie, kippenbouillon
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.