Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Baklava met arbikozen en amandelen recept
Baklava met arbikozen en amandelen recept

Baklava met arbikozen en amandelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vouw de ontdooide stapel filodeegvelletjes in een schone, vochtige theedoek.

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 C.

Smelt de boter en gebruik een beetje ervan om het bakblik tot in de hoekjes met het kwastje in te vetten.

Bedek de bodem van een bakblik met een laagje filodeeg. Snijd de velletjes zo nodig op maat. (Dek de stapel filovellen steeds meteen weer af met de vochtige doek. Het deeg is zo dun dat het anders meteen zou uitdrogen. ) Bestrijk met wat gesmolten boter en herhaal totdat je drie laagjes filodeeg hebt. Je hebt nu nog wat velletjes over.

Doe de gehakte amandelen en abrikozen in een kom en meng de kaneel erdoor. Verdeel nu de helft van dit mengsel over het filodeeg, dek af met een laagje filodeeg en bestrijk weer met boter. Verdeel de rest van het amandel-abrikozenmengsel over het filodeeg en dek ten slotte af met de laatste velletjes. Bestrijk met boter.

Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak in ca. 35 minuten goudbruin. Haal de baklava uit de oven en druppel de honing erover. Laat de baklava afkoelen en snijd met een scherp mes in kleine vierkantjes.

Tip:
Baklava wordt vaak geserveerd bij een kopje muntthee van verse muntbladeren. Doe een paar takjes munt in een hittebestendig glas en giet er kokend water op. Even laten trekken en klaar!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit baklava met arbikozen en amandelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven