Baklava met pistachenoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Strooi de op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven, bij gemiddelde temperatuur.
  2. Haal de velletjes eraf en hak de nootjes fijn samen met de .
  3. Roer het oranjebloesemwater erdoor en zet het mengsel apart.

    Plak twee vellen met aan elkaar; ze moeten elkaar 2 cm overlappen.
  4. Bestrijk ze royaal met .
  5. Vouw de ronde delen naar binnen, over elkaar heen, zodat er een rechthoek ontstaat.
  6. Schep er een kwart van het pistachemengsel op.
  7. Vouw de randen van het deeg weer naar binnen en druk ze op elkaar, zodat er een pakket van ca. 5 cm breedte ontstaat.

    Herhaal deze handelingen met de rest van het deeg en de vulling.
  8. Leg de pakketjes in een schaal.
  9. Bedek ze met plasticfolie en zet er iets zwaars op.
  10. Laat ze een nacht op een koele plaats staan.


    Leg de pakketjes de volgende dag in een beboterd bakblik en snijd ze met een scherp mes schuin door, op ca. 4 cm van elkaar, zonder ze uit elkaar te halen.
  11. Verwarm de oven voor op 150 °C.

    Zet de schaal 20 minuten in de warme oven.

    Verwarm de samen met het bloesemwater in een pannetje.
  12. Haal de baklava uit de oven en giet de warme erover uit.
  13. Laat het gebak 1 uur staan, voordat je de stukken uit elkaar haalt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
koek
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%1536 kcal
Vetten
3 g.
4%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
4%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava met pistachenoten