Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Baklava met pistachenoten recept
Baklava met pistachenoten recept

Baklava met pistachenoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Strooi de pistachenoten op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven, bij gemiddelde temperatuur. Haal de velletjes eraf en hak de nootjes fijn samen met de suiker. Roer het oranjebloesemwater erdoor en zet het mengsel apart.

Plak twee vellen filodeeg met eiwit aan elkaar; ze moeten elkaar 2 cm overlappen. Bestrijk ze royaal met boter. Vouw de ronde delen naar binnen, over elkaar heen, zodat er een rechthoek ontstaat. Schep er een kwart van het pistachemengsel op. Vouw de randen van het deeg weer naar binnen en druk ze op elkaar, zodat er een pakket van ca. 5 cm breedte ontstaat.

Herhaal deze handelingen met de rest van het deeg en de vulling. Leg de pakketjes in een schaal. Bedek ze met plasticfolie en zet er iets zwaars op. Laat ze een nacht op een koele plaats staan.


Leg de pakketjes de volgende dag in een beboterd bakblik en snijd ze met een scherp mes schuin door, op ca. 4 cm van elkaar, zonder ze uit elkaar te halen. Verwarm de oven voor op 150 C.

Zet de schaal 20 minuten in de warme oven.

Verwarm de honing samen met het bloesemwater in een pannetje. Haal de baklava uit de oven en giet de warme honing erover uit. Laat het gebak 1 uur staan, voordat je de stukken uit elkaar haalt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit baklava met pistachenoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven