Balkenbrij (pittig en anders gekruid)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kook het vlees in ongeveer 2 liter water met wat tot het vlees zeer gaar is.
    Zeef de bouillon en houdt deze licht aan de kook.
    Maal het en fijn in de vleesmolen
    Snij het in kleine blokjes.
    Meng het vlees goed door elkaar tot er een homogene massa ontstaat
    Kruid de vleesbouillon nu met het rommelkruid en met de andere kruiden.
    Over smaak valt niet te twisten, maar zorg ervoor dat de bouillon in dit stadium behoorlijk pittig van smaakt is.
    Wanneer er straks het bijkomt vlakt dit de smaak namelijk weer af.
    Voeg het gemalen vlees toe.
    Breng het geheel aan de kook.
    Vervolgens voeg je al reoent het gezeefde erdoor.
    En nu het geheel roeren tot er een homogene massa ontstaat.
    Deze massa zal dik worden en opstijven dat de lepel er in kan blijven staan en het geheel gaar is.
    Spoel een stenen of glazen schalen om met water.
    Stort daar de gare balkenbrij in de schaal.
    Laat het geheel opstijven.
    Eerst op een koele plaats dat de ergste warmte er van af is.
    Zet het geheel dan in de koelkast tot deze geheel koud is.
    Snij balkenbrij in plakken van 1 centimeter dik.
    Meng de en runder vet doorelkaar in gelijke delen
    Verhit dit mengsel en bak hierin de balkenbrij aan beide zijde tot er een lekker korstje op zit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Balkenbrij (pittig en anders gekruid) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik gebruik hiervoor buik- of zijspek niet te mager en ook niet alleen vet spek M.v.g. Jaccor
jaccor 11 december 2014
Las het recept, maar wat word er bedoelt met Spek. spek waar je speklap van snijd of gerookt spek of spekvet kortom welk spek.
Martin 29 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1026 kcal
51%10260 kcal
Vetten
71 g.
102%710 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Balkenbrij (pittig en anders gekruid)