Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brabantse balkenbrij van mijn moeder recept
Brabantse balkenbrij van mijn moeder recept

Brabantse balkenbrij van mijn moeder


Ingrediënten


120

Bereidingswijze


Het spek in kleine dobbelsteentjes snijden en samen met het zout en het kruidnagelpoeder in de pan met water aan de kook brengen. Daarna onder voortdurend roeren de boekweitmeel toevoegen tot een zware en dikke brei ontstaat. Blijven roeren tot de brij "ploft". De pan stevig vasthouden, dan is de balkenbrei klaar. De brij in ondiepe schalen of diepe borden die vooraf bestrooid zijn met wat boekweitmeel doen en aandrukken tot een platte koek (zo'n 4 tot 5 cm. dik). Af laten koelen. Voor gebruik in dunne plakken snijden en in wat boter in een koekenpan bakken. (Krokant van buiten, zacht van binnen).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit brabantse balkenbrij van mijn moeder recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Brabantse balkenbrij van mijn moeder heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

 • 400 gram boekweit/per liter dus meten en wegen. Neem rundvlees in plaats van varkensvlees, dat is vriendelijker voor de maag, verder een prima recept.
  Balkenbrij gaf dit recept op 19 januari 2013 5 uit 5 sterren
 • Hallo, dit lijkt wel op het recept van mijn vader die maakte het vroeger ook zo lekkerrrrrrr mmmm ik ga het deze week ook eens een keer proberen te maken. Grote dank hiervoor. Groet Jan
  Jan gaf dit recept op 27 september 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven