Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Churro's recept
Churro's recept

Churro's


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng water, boter en zout door elkaar in een pan met een dikke bodem. Voeg voor zoete churro's ook suiker toe. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt. Roer onmiddelijk bloem en maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg een voor een de eieren met cacao en kaneel, of kaas en Spaanse peper toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken. Klop totdat het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken. Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Verhit minstens 10 centimeter olie in een ( frituur)pan. Spuit het deeg in reepjes van 25 centimeter in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot goudbruin. Laat de churro's op keukenpapier uitlekken en bestrooi indien gewenst de zoete churro's met suiker en de hartige met Parmezaanse kaas. Serveer ze warm.

Allergenen Informatie

Voor dit churro's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven