Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frikandelle broodje recept
Frikandelle broodje recept

Frikandelle broodje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Frikandel in de lengte halveren. Eitje klutsen. Snijd van allebij de bladerdeegplakjes een reepje af van ongeveer 2 cm. De halve frikandel op maat snijden van het bladerdeeg (iets kleiner). Doe op een plakje bladerdeeg in het midden een streep currysaus van de lengte van de frikandel en plaats daar de frikandel op in het midden. Het tweede plakje bladerdeeg in het midden een ovaaltje uitsnijden. Plaats nu de twee afgesneden reepjes (eerst in tweeŽn snijden) over de frikandel in de breedte. Overschot afsnijden. (je hebt nu dus 4 strookjes bladerdeeg over de breedte van de frikandel). Smeer de randen van het bladerdeeg in met wat ei. En leg dan nu het tweede plakje bladerdeeg met het uitgesneden ovaaltje over de fikandel gelijk aan het onderste bladerdeeg. Je ziet nu dus een rechthoekig bladerdeeg met daarin een ovaaltje met tralies. druk alle randen een beetje aan met je vingers en smeer de bovenkant van het bladerdeeg nog even in met wat ei. (herhaal dit alles nogmaals voor het tweede frikandellebroodje) Nu 15 minuten in de oven op 220 graden C.(hetelucht 180 graden C.) En klaar is je frikandellebroodje. Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Variatie tip: kan ook gewoon 2 vellen bladerdeeg over elkaar plaatsen zonder ovaal enz...maar is minder knapperig.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit frikandelle broodje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Frikandelle broodje heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Geweldig maar wat verwacht je dan ook van een frikadel?
  Lautje gaf dit recept op 27 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven