Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaasstengels recept
Kaasstengels recept

Kaasstengels


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Zeef de bloem en het bakmeel boven een kom. Rasp de bevroren boter boven de bloem. Roer de tijm erdoorheen.
Maak een kuiltje in het midden en giet 160 ml koud water in het kuiltje. Kneed ca. 1 minuut totdat er een deeg ontstaat
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Vorm 2 ballen van het deeg. Rol een deegbal uit tot een rechthoek van 30x20 cm.
Strooi de helft van de geraspte kaas erover heen. Vouw het deeg dicht en rol opnieuw tot een rechthoek van 40x15 cm . Herhaal met de andere deegbal en de resterende kaas.
Snijd het deeg in de lengte in stroken van 2 cm breed. Vorm spiralen van de stroken. Verdeel de spiralen over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Laat ca. 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de spiralen in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kaasstengels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven