Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip op zuur recept
Kip op zuur recept

Kip op zuur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de kipfilet met citroensap. Daarna het kipfilet in kleine platte stukjes snijden. Knoflookpoeder, maggi en bouillon toevoegen en alles goed mengen. Afgedekt in de koelkast 1 uurtje laten intrekken. Klop de eieren, voeg de maizena toe en blijven kloppen. Kipfilet toevoegen en met een lepel goed roeren. Verhit de olie in een frituurpan en bak de kipfilet lichtbruin. Snijd de gepelde ui in halve ringen, was de madame jeanette en snijd het in ringen. Meng water,azijnen zout in een glazen kom. Ui, madame jeanette, knoflook, kruidnagels en pimentkorrels toevoegen en alles goed mengen. Afdekken en 1 uur laten intrekken. Leg de gebakken kipfilet en de uiringen laag om laag in een diepe schaal. En schenk ten slotte een beetje van het azijnmengsel erop. Niet te veel! Laat de smaak 1 uur in de koelkast intrekken en het is klaar om te serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip op zuur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven