Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kroketten van Ibericoham recept
Kroketten van Ibericoham recept

Kroketten van Ibericoham


Ingrediënten


Bereidingswijze


* Maak een roux door:
- De olijfolie in een pan te verhitten.
- Laat hierin 40 gram boter smelten.
- Roer met een houten lepel, 4 eetlepels bloem erdoor tot het mengsel loslaat van de bodem.
- Voeg dan beetje bij beetje de melk toe.
- Roer dit tot een gebonden saus ontstaat.
* Haal de roux van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
* Snijd de knoflook heel fijn en fruit deze, in de rest van het boter in een aparte pan.
* Voeg de fijn gesneden peterselie hierbij, en roer een paar keer goed door.
* Snijd de Ibericoham in fijne reepjes.
* Roer de ham door de saus.
* Laat de knoflook-peterselie goed uitlekken op keukenpapier en voeg deze ook toe.
* Doe het mengels in een grote platte schaal met hierop een stuk folie.
* Laat het mengels 30 min. op een koele plek uitrusten.
* Daarna mag het nog twee uur in de koelkast.
* Doe de rest van de bloem in een plat bord, zodat je kan rollen.
* Klop de eieren los in een diep bord.
* Het paneermeel op een plat bord, zodat je kan rollen.
* Vorm met nat gemaakte handen cilinders van het mengsel.
* Haal eerst door het bloem.
* Daarna door het ei en daarna door het paneermeel.
* Haal het nogmaals door het ei en door het paneermeel.

Verhit de olie in de frituurpan tot 180 C. Frituur de kroketten per 4 stuks goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kroketten van ibericoham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven