Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Loempia oedang dan ayam recept
Loempia oedang dan ayam recept

Loempia oedang dan ayam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Chinese kool in kleine stukjes snijden, schoonspoelen met koud water.
Winterwortel in dunne strips snijden en 1 liter kokend water erover gieten.
Prei in dunne ringetjes snijden.
Selderij fijn snijden
Taugé groene/bruine vliesjes en staartjes verwijderen, goed afspoelen met koud water.
Laxa in een kokend water 2 minuten. Vervolgens Glasmie - Laxa in een zeef gooien en in kleinere stukken knippen. Even uit laten lekken .
Boemboe:
Ui, knoflook, djahé , ketoembar, versegemalen peper, trassi, sambal oelek , blokje kipbouillon en zout in de blender gooien en goed fijnmaken. Daarna alles nog een fijnwrijven/vermengen in de cobek.
Vervolgens 3 eetlepels olie verhitten in de wadjan en dan de boemboe gedurende een minuut bakken, zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, een boemboe bakken werkt net als een eitje bakken: het schiet niet op als het vuur te laag staat, en het verbrandt als het vuur te hoog staat.
Goed, zoals ik al zei de boemboe dus eerst even een minuutje bakken en dan schep je de oestersaus, ketjap en citroensap erbij, een goed roeren totdat alles vermengd is en dan gooi je de kip, prei erbij. Alsmaar blijven omscheppen nu, gedurende ongeveer 1 minuut. Nog even 1 minuut alles laten bakken - voortdurend omscheppen die beide - en dan zet je het gas uit. Schep alles over in een grote bak of een ovenschaal en laat het afkoelen.
Loempiavulling klaarmaken :
Zodra alles van stap 3 is afgekoeld, schep je de volgende ingrediënten er doorheen : eerst de glasmie - laxa , zorg dat het echt goed vermengd is , dan de Chinese kool, goed mengen, dan de wortel en dan de selderij. Tot slot, giet het bakje met de taugé door een zeef of vergiet, laat het goed uitlekken en meng het dan voorzichtig door de rest van de vulling.
Loempia's vouwen :
Peuter een vel van de stap loempiavellen af, je hebt het toch wel eerst laten ontdooien?
En leg het als een ruit voor je op een plankje. Schep 2 of 3 eetlepels loempiavulling op de ruit en vouw het onderste gedeelte van de loempiavel er overheen. Plak dicht met het bloem/water papje.
Neem een grote wadjan pan en giet er een laagje olie. Verhit de olie tot zo'n 160 graden en bak en een stuk of 3 loempia's goudbruin, het aantal hangt af van het formaat loempie. Niet teveel loempia's tegelijk want dan koelt de olie teveel af. En vergeet niet de loempia's na een minuut of twee om te draaien.

Serveersuggesties

Loempia met chili saus

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit loempia oedang dan ayam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven