Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mexicaanse chocoladeflan recept
Mexicaanse chocoladeflan recept

Mexicaanse chocoladeflan


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer in een steelpan met een dikke bodem 120 gram suiker door het water en het limoensap. Kook zachtjes en roer tot de suiker is opgelost. Breng dan, zonder te roeren, de siroop aan de kook en kook die tot goudbruine karamel. Verwarm intussen 4 vormpjes in een op 180 graden C. (gasstand 4) voorverwarmde oven. Verdeel de karamel over de hete vormpjes en zorg ervoor dat de zijkanten en bodems egaal bedekt worden. Laat de vormpjes bij kamertemperatuur afkoelen. Hak de chocolade in kleine stukjes en verhit die samen met de melk en het kaneelstokje. Roer nu en dan om de chocolade op te lossen. Klop de eieren en eidooiers samen met de overgebleven suiker enigszins schuimig. Klop geleidelijk de hete chocolademelk erdoor. Verwijder het kaneelstokje. Giet de chocoladecustard voorzichtig in de vormpjes en zet in een braadslede die zover met water gevuld is dat het tot halverwege de zijkant van de vormpjes reikt. Zet de braadslede voorzichtig in de oven en bak de puddinkjes 22.5 minuten, of tot ze gestold zijn en een mes dat erin gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat de puddinkjes op kamertemperatuur afkoelen en zet ze enige uren, of een nacht in de koelkast. Maak de puddinkjes los door een mes langs de zijkanten te halen en keer ze op de bordjes om.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mexicaanse chocoladeflan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven