Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mini frittata's recept
Mini frittata's recept

Mini frittata's


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 180 graden C. Vet een bakplaat met 12 muffinbakjes van 1,25 deciliter in met olie. Knip rondjes uit bakpapier en leg deze op de bodem van elk vormpje Snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes, kook ze of leg ze in de magnetron tot ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en zet ze apart. Verwarm de olie en boter in een koekenpan en bak de prei al roerend in 10 minuten zacht en goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee. Laat alles afkoelen en schep er dan de feta en de zoete aardappelen door. Verdeel het mengsel over de muffinbakjes. Klop de eieren en de room en breng dit mengsel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Giet het eimengsel in de muffinbakjes tot ze voor driekwart zijn gevuld. Druk de prei en de aardappel voorzichtig aan en bak de frittata's 27.5 minuten, tot alles goudbruin en gestold is. Laat ze 5 minuten in de vorm staan, haal ze dan met een mes uit het vormpje en laat ze op een rooster afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mini frittata's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven