Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rundergehaktballetjes met rode saus recept
Rundergehaktballetjes met rode saus recept

Rundergehaktballetjes met rode saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de ui en snipper hem fijn. Kook de aardappel, prak hem fijn en laat het afkoelen. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de ui glazig. Meng in een kom de ui met aardappelprak, paneermeel, gehakt, slagroom, zout, ei en peterselie door elkaar. Kneed alles goed door tot een glad mengsel. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel. Leg de gehaktballetjes afgedekt in de ijskast. Breng voor de rode saus het water met suiker in een sauspan aan de kook en voeg de cranberry's toe. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur inkoken. Voeg af en toe extra water toe. Verhit de rest van de boter met olie in een koekenpan. Bak de balletjes al omscheppend in 10 minuten bruin en gaar. Schep de balletjes op een schaal en zet de rode saus in een apart schaaltje erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rundergehaktballetjes met rode saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven