Hardgekookte eieren in een geurig gekruide saus
- Herkomst Indonesie
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van leoniepoth
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- De pellen en even doorprikken op verschillende plekken (bijvoorbeeld met een vork).
- Hierna de doorgeprikte eieren in een ruime pan in hete tot lichtbruin aanbakken, daarna goed uit laten lekken.
- De fijngestampte met de en het pijpje in wat hete tot geurig fruiten, vervolgens de eitjes erbijdoen en even meefruiten.
- Hierna het geheel blussen met het en de dunne , of bouillonblok naar smaak toevoegen en alles weer aan de kook brengen.
- Het gerecht verde op een middelmatig hoog vuur in laten koken tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt en eventueel verder op smaak brengen.
- Het gerecht is de volgende dag nog lekkerder.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Telor Petis udang (zeer scherp gekruide eieren)41u
-
Recept
Telor masak Bali (scherp gekruide eieren)430m
-
Recept
Gulai telor (Eieren in pittige saus)445m
-
Recept
Telor mengisi (gevulde eieren met gekruid gehakt)445m
-
Recept
Kari Telor (gevulde eieren)445m
-
Recept
Eieren in panangcurry425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 611 kcal | 30% | 4888 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |