Harira

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Je kan witte en uit een potje gebruiken maar ik vind het lekkerder om de gedroogde variant te nemen omdat ik op die manier al een heerlijke kan trekken tijdens het koken van de en erwten.
  2. Week ze eerst een nacht in ruim water.
  3. Giet dat water vervolgens weg en zet de peulvruchten met vers water, bonekruid en voldoende (blokjes of -poeder) op het vuur.
  4. Voeg hele stengels inclusief het blad van de toe, deze kan je er na een uur of zo weer uitvissen, ze hebben dan hun smaak achtergelaten.
  5. Als de peulvruchten op staan in een grote pan met dikke bodem gieten.
  6. Hierin de kleingesneden zacht laten worden.
  7. De toevoegen.
  8. Daarna de gemalen , zwarte , , , , gemalen en toevoegen.
  9. Goed doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  10. Voeg nu de in stukjes gesneden , , , en de toe.
  11. Even goed roeren en dan de gekookte peulvruchten met het kookvocht erbij doen.
  12. Het vuur laag zetten en alles nog ongeveer 45 minuten doorkoken.
  13. Voeg eventueel meer water toe.
  14. Tien minuten voor de soep klaar is de toevoegen.
  15. Serveersuggestie:
  16. Soldaatjes erbij:
  17. boterhammen (het liefst een paar dagen oud en zuurdesem voor de liefhebbers) in reepjes snijden en in een hete koekepan in bakken tot ze aan beide zijden lekker krokant zijn.
25
25
25

Variaties op Harira

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Harira
VariatieAantalGang
Harira2Maaltijdsoepen
Harira met kip1Maaltijdsoepen
Variatie op harira1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon en vermicelli
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Harira heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het lijkt me een lekker dikke gevulde groentensoep, maar het is natuurlijk geen echte HARIRA, zoals bedoeld in de Marokkaanse traditie. In een echte harira horen zeker geen pompoen,aardappelen en bon... Lees reactie
amber 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
156 kcal
7%624 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Harira