Hartige aardappeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Aardappeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van samjuul
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Kook de goed gaar.
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Stamp het knäckebröd goed fijn.
- Roer er de olie en de amandelen door tot je een pasta krijgt.
- Bestrijk de bodem van een kleine springvorm met olie en druk daarin deze pasta.
- Zet de vorm in de oven.
- Maak een puree van de , het eiwit van 2 en de kaas, en .
- Vermeng in een kom de noten, , kwark en eierdooiers en mix dit goed met wat .
- Neem de vorm uit de oven (na 10-15 minuten) maar laat de oven aanstaan.
- Vet de rand van de vorm nog een keer in met olie.
- Schep 2/3 van de puree in de vorm en bekleed ook de wanden.
- Vul de vorm met het notenmengsel.
- Strijk of spuit de rest van de puree op de vorm.
- Laat de taart in de oven staan tot de bovenkant mooi goudbruin is (nog ongeveer 20 minuten. ) Laat de taart een paar minuten staan voor je de vorm er afhaalt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardappeltaart435m
-
Recept
Deense aardappeltaart440m
-
Recept
Witlof-aardappeltaart435m
-
Recept
Ham /aardappeltaart41u45m
-
Recept
Hartige herfsttaart440m
-
Recept
Vegetarische hartige taart440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- oude kaas en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas en magere kwark
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- amandel en gemengde noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas en magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 403 kcal | 20% | 1612 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |