Hartige herfsttaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor 4 - 6 porties:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem en de tot een kruimelige massa.
  2. Voeg de kwark toe en maak er snel een deeg van.
  3. Druk het deeg uit in een pievorm met een diameter van ongeveer 23 centimeter.
  4. Maak met een vork gaatjes in het deeg.
  5. Laat het deeg rusten in de koelkast gedurende 30 minuten.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  7. Snijd de paddestoelen en de in stukken.
  8. Fruit eerst de paddestoelen in in een koekenpan ca. 5 minuten.
  9. Voeg de prei toe en fruit deze een paar minuten mee.
  10. Breng op smaak met en .
  11. Klop de los met de .
  12. Zet het piedeeg 10 minuten in de oven om deze voor te bakken.
  13. Meng de paddestoelen en de prei met de geraspte en doe dit in de paivorm.
  14. Giet het eiermengsel hier overheen.
  15. Bak de hartige taart onderin de oven in 35 - 40 minuten.
  16. Lekker met een salade erbij.
25
25
25

Variaties op Hartige herfsttaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hartige herfsttaart
VariatieAantalGang
Hartige herfsttaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, magere kwark, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere kwark, boter, room, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, magere kwark, boter, room, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
232 kcal
11%1392 kcal
Vetten
22 g.
31%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige herfsttaart