Hartige muffins met kaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Borstel de schoon en snijd ze in plakjes.
- Snijd het spek in smalle reepjes.
- Verhit de in een koekepan en bak het spek zachtjes goudbruin.
- Voeg dan de toe en bak ze ca. 5 minuten mee tot het vocht van de is verdampt.
- Neem de pan van het vuur.
- Verwarm de oven voor op 225 graden C.
- Beboter 12 ronde cakevormpjes (of een muffinblik).
- Klop de los met de en het .
- Roer de , , het , de kaas, 1 theelepel en wat door elkaar tot er geen klontjes kaas meer in het mengsel zitten.
- Schep het yoghurtmengsel het - en het champignonmengsel luchtig doorelkaar en lepel dit geheel in de vormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaat, (ze zijn gaar als de punt van een mesje er schoon uitkomt).
- Neem de muffins direct uit de vormpjes en laat ze uitdampem, serveer ze warm of koud.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter, yoghurt, goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, goudse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, yoghurt, goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 322 kcal | 16% | 1932 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |