Hartige pannenkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Warm de wat op, voeg de toe en verbrokkel de erin.
  2. Laat 20 minuten rijzen.
  3. Schil de , was ze en rasp ze fijn.
  4. Knijp er eventueel nog wat vocht uit.
  5. Doe de geraspte in een grote kom of pan.
  6. Voeg dan de , de , de en 1 theelepel toe en klop tot een dik beslag.
  7. Laat afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten rijzen.
  8. Wacht tot het deeg ca. 2 keer zo groot geworden is en roer er dan nogmaals krachtig doorheen.
  9. Halveer het deeg.
  10. Was de , laat ze uitlekken en roer ze door de ene helft van het deeg.
  11. Bak voor de spekpannenkoeken telkens 1 plak spek in een droge koekenpan (doorsnede 20 cm) knapperig.
  12. Voeg dan 2 eetlepels toe.
  13. Schenk 1/5 van het deeg zonder in de pan (de pannenkoek moet ca. 1 cm dik zijn) en bak 2-3 minuten op middelhoog vuur tot hij van onder goudbruin is, laat de pannenkoek op een plat deksel glijden, draai hem om en bak de andere kant.
  14. Bak van het overige spek nog 4 pannenkoeken en houd ze warm in de oven.
  15. Bak van het beslag met 5 pannenkoeken.
  16. Serveer er boter bij en eventueel leverworst en jam
25
25
25

Variaties op Hartige pannenkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hartige pannenkoek
VariatieAantalGang
Hartige pannenkoekentaart2Hartige taarten
Hartige pannenkoeken2Vegetarisch
Hartige pannenkoekjes2Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1065 kcal
53%4260 kcal
Vetten
53 g.
77%212 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
101 g.
38%404 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige pannenkoek