Hartige preitaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm oven voor 200 graden C.
  3. Beboter een springvorm van 22 cm.
  4. Snijd de in dunne ringen, was deze en laat het uit lekken.
  5. Klop de los met en roer er vervolgens de geraspte , , hamblokjes, door.
  6. Bekleed de springvorm met bladerdeeg, strooi de over de bodem en giet het ei/groentenmengsel erover.
  7. Taart in de oven in 20-30 minuten gaar worden.
  8. Je kan zien of het gaar is als je een prikker insteek en deze komt er droog uit.
25
25
25

Variaties op Hartige preitaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hartige preitaart
VariatieAantalGang
Hartige preitaart2Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kaas, margarine, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Hartige preitaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 3 recensies
RESET

Goed dat ik even lees wat er geschreven wordt. Ik ga hem maken maar bak de prei eerst even met kerrie en dan goed uit laten lekken; dan komt het helemaal goed.
Lucia van de Ree 23 juni 2014
Helemaal met Dorothea eens! Volgens mij is hier vergeten te zeggen dat de prei licht gebakken of gekookt had moeten worden! Wat een sof. Heb de halve taart weg kunnen gooien. Zonde.
Aukje 4 mei 2012
Zelfs na 40 minuten in de oven was de prei niet gaar en veel te vochtig oonder de prei en was het bladerdeeg niet gaar. Jammer!
Dorothea 10 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%596 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige preitaart