Hartige taart met bloemkool en kip
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Laat het taartdeeg ontdooien.
- Pel en snipper de .
Snijd de roosjes van de .
Snijd de in reepjes.
Fruit de ui in de hete olie in 5 minuten glazig.
Blancheer de 5 minuten in ruim water met zout. - Giet de roosjes af, spoel ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Rol de plakjes deeg op een met bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee.
Klop de met de en en zout naar smaak los. - Roer de helft van de en de erdoor.
Verdeel de , de en de over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. - Strooi de rest van de erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca 35 minuten lichtbruin en gaar. - Laat de taart iets afkoelen en snijd hem in punten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept (1)
Hartige taart met bloemkool en kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per taart | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1166 kcal | 58% | 1166 kcal |
Vetten | 39 g. | 56% | 39 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 7% | 1 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 3 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 91 g. | 35% | 91 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |