Hartige taart  met champignons

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg toe het en de boter.
    Roer tot een beslag is ontstaan dat op grote erwten lijkt.
    Doe dan bij een langzaam roeren zoveel ijswater er bij, dat er een grote bal deeg ontstaat.
    Kneed die heel even en verdeel de bal in tweeën.
    Sla de twee stukken deeg plat tot schijven en leg die in een plastic zak 1 uur in de ijskast.
    Oven voorverwarmen op 200 °C.
    in plakjes snijden.
  2. snipperen.
    De springvorm invetten met olie of boter.
    In koekenpan en ca. 5 minuten bakken met wat olie of boter.
    Op smaak brengen met en .
    Hierna vocht eraf gieten.
    fijn knippen.
    4 loskloppen, met crème fraiche en door scheppen.
    Na 1 uur halen we het deeg uit de ijskast en rollen de plakken uit tot cirkels van ongeveer 24 cm.
    Dan in de springvorm van 22 cm doen en zet de rand tegen de vorm op
    Het mengsel wordt verdeeld over de 2 springvormen.
    Smeer dan de zichtbare deegstukken van de taarten in met een los geklopt ei.
    Bak de taarten nu af in minimaal 30 minuten.
    Laat buiten de oven snel volledig afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
333 kcal
16%1332 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
11 g.
56%44 g.
Waarvan onverzadigd
6 g.
20%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
41%8 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
8 mg.
1%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige taart  met champignons