Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Maak de knoflook schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in blokjes.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Snij de in plakjes.
Maak de saus als volgt Smelt de in een steelpan en roer de er door, laat de niet bruin worden.
Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje door, maar roer het mengsel steeds eerst glad met een garde voordat er nieuwe toegevoegd wordt.
Breng, als circa 2/3 deel van de op is, de saus aan de kook en laat de saus even al roerend zachtjes doorkoken.
Breng de saus op dikte met nog zoveel als nodig is, kook nog even kort door en breng de saus op smaak met .
Houd de saus tot gebruik warm, pas op voor aanbranden, roer er vaak in.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook op laag vuur tot hij zachtgeel is.
Roerbak de spinazie(600 gram) kort mee tot hij slap wordt.
Laat hem afkoelen en druk zo veel mogelijk vocht eruit.
Maak de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Vet een ovenschaal in van circa 20 x 30 cm en bekleed deze met het bladerdeeg(10).
Laat overtollige flappen over de rand hangen.
Bestrooi de kipfilet of rollade met peper(1 theelepel) en zout(0.5 theelepels)(0.5 theelepels) en leg een dunne laag op het deeg.
Verdeel hierover een laag spinazie(600 gram).
Giet vervolgens een laagje bechamelsaus over de spinazie(600 gram).
Herhaal dit proces totdat de taart ongeveer 5 cm hoog is.
Verdeel in het midden van de vulling de plakjes kaas(300 gram).
Eindig met de saus.
Vouw het restant van het bladerdeeg(10) over de vulling zodat een mooi pakketje ontstaat.
Smeer het bladerdeeg(10) licht in met olijfolie en bak het gerecht circa 20 minuten in de oven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
bladerdeeg, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, boter, melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.