Hartige taart met kip, spinazie en kaas

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Maak de knoflook schoon en snipper deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in blokjes.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Snij de in plakjes.
    Maak de saus als volgt Smelt de in een steelpan en roer de er door, laat de niet bruin worden.
    Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje door, maar roer het mengsel steeds eerst glad met een garde voordat er nieuwe toegevoegd wordt.
    Breng, als circa 2/3 deel van de op is, de saus aan de kook en laat de saus even al roerend zachtjes doorkoken.
    Breng de saus op dikte met nog zoveel als nodig is, kook nog even kort door en breng de saus op smaak met .
    Houd de saus tot gebruik warm, pas op voor aanbranden, roer er vaak in.
    Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook op laag vuur tot hij zachtgeel is.
    Roerbak de kort mee tot hij slap wordt.
    Laat hem afkoelen en druk zo veel mogelijk vocht eruit.
    Maak de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Vet een ovenschaal in van circa 20 x 30 cm en bekleed deze met het .
    Laat overtollige flappen over de rand hangen.
    Bestrooi de kipfilet of rollade met en en leg een dunne laag op het deeg.
    Verdeel hierover een laag .
    Giet vervolgens een laagje bechamelsaus over de .
    Herhaal dit proces totdat de taart ongeveer 5 cm hoog is.
    Verdeel in het midden van de vulling de plakjes .
    Eindig met de saus.
    Vouw het restant van het over de vulling zodat een mooi pakketje ontstaat.
    Smeer het licht in met olijfolie en bak het gerecht circa 20 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1379 kcal
68%5516 kcal
Vetten
93 g.
133%372 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
88 g.
34%352 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige taart met kip, spinazie en kaas