Hartige taart met prei en ham
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Fonceer deeg:
Wrijf bloem met boter tot er kruimels ontstaan.
Maak kuiltje in het midden en giet er het water en zout in.
Vorm nu met al de ingrediënten een bal zonder dat het deeg te elastisch wordt.
Rol in plastic folie en laat een uur in de koelkast rusten voor verder gebruik.
De vulling:
Het spek ontzwoerden, in blokjes snijden en bakken in weinig boter. - Laat afkoelen op keukenrol (ontvetten).
De prei wassen. - Snijd de prei in ringen en lichtjes opstoven in de pan met het vet van het spek.
De room, eieren en peper en zout luchtig opkloppen.
De taart maken:
Rol het deeg uit op 4 mm. - dikte, op een met bestrooide tafel en bekleed er een ingeboterde taartvorm (20 à 24 cm) mee.
inprikken met vork en bestrooien met een weinig en blind bakken.
Blind bakken is hett voorbakken zonder vulling maar met en laagje droge bonen of spliterwten.
Verdeel en de prei over de bodem.
Begiet met het eimengsel en bestrooi met gemalen .
Gedurende 30 à 40 minuten in oven van 200° celsius bakken.
Gaarheid controleren met naald.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- deeg, boter, boter, kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, room, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, room, kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 696 kcal | 34% | 2784 kcal |
Vetten | 60 g. | 86% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 51 g. | 19% | 204 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |