Zeef de bloem in een kom en voeg toe het en de boter.
Roer tot een beslag is ontstaan dat op grote erwten lijkt.
Doe dan bij een langzaam roeren zoveel ijswater er bij, dat er een grote bal deeg ontstaat.
Kneed die heel even en verdeel de bal in tweeën.
Sla de twee stukken deeg plat tot schijven en leg die in een plastic zak 1 uur in de ijskast.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Snijd de broccoli(250 gram) in kleine roosjes en kook ze 4 minuten beetgaar.
Meng 200 gram verse zalmfilets in blokjes met zout(0.25 theelepels)(5 gram), vers gemalen peper(0.5 theelepels) en citroensap(1 eetlepel).
Verkruimel 6 sneetjes oud witbrood(6 sneetjes) met korst in een kom.
Voeg het zalmmengsel toe.
Klop in een kom 4 eieren(5) los met 200 milliliter crème fraiche en 250 milliliter koude melk(250 milliliter) en meng het broodkruim en 100 gram geraspte kaas(100 gram) erdoor.
De springvorm invetten met olie of boter.
Na 1 uur halen we het deeg uit de ijskast en rollen de plakken uit tot cirkels van ongeveer 24 cm.
Dan in de springvorm van 22 cm doen en zet de rand tegen de vorm op.
Het mengsel wordt verdeeld over de 2 springvormen.
Leg de broccoliroosjes over het geheel.
Smeer dan de zichtbare deegstukken van de taarten in met een los geklopt ei
Bak de taarten nu af in minimaal 30 minuten.
Laat buiten de oven snel volledig afkoelen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
ijs kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem en witbrood
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ijs kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
roomboter, ijs, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in ijs
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in ijs
Vis
zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.