Hartige taartjes met tomaten, ham en kaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Vormpjes
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- De geroosterde tomaten:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet een ovenschaal in met wat olie.
Leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar boven in de schaal.
Strooi er wat zout en versgemalen peper over.
Meng de olijfolie met de tijmblaadjes en de knoflook.
Besprenkel ieder tomaatje met wat van het oliemengsel.
Zet de schaal op een bakplaat/rooster in de oven.
Rooster de tomaatjes 30 minuten. - Laat op een bord wat afkoelen Na het roosteren
De taartjes:
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Haal de plakjes bladerdeeg los en laat in ± 10 minuten ontdooien.
Vet de vormpjes (6) in.
Leg in ieder taartvormpje een plakje bladerdeeg.
Snijd de randjes netjes bij.
Klop de eieren los met de slagroom.
Breng op smaak met zout, versgemalen peper en wat vers geraspte nootmuskaat.
Leg in ieder vormpje 2 halve tomaten.
Strooi er wat ham reepjes en kaas over.
Schenk het ei-/roommengsel erover.
Op een bakplaat in het midden van de oven in 20 - 25 minuten gaar bakken.
Op een rooster zetten en even af laten koelen.
Uit vormpjes nemen en serveren
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hartige taartjes met asperges,ham,ei en krieltjes425m
-
Recept
Hartige taartjes met prei41u30m
-
Recept
Hartige taartjes met prei, ei en bacon41u
-
Recept
Hartige broodtaart met ham, ketchup en kaas41u30m
-
Recept
Taartjes met grana padano en artisjokken41u5m
-
Recept
Italiaanse hartige taart met mozzarella-tomaten-pesto420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en slagroom
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 100 kcal | 5% | 600 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 18 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |