Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta en oregano
- Herkomst Belgie
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Moussaka recepten
- Bereiden
- Kookboek van ingeroosje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd de fijn en de in blokjes.
- Besprenkel daarna de onmiddellijk met citroensap.
- Bak de kort in wat Bertolli en kruid met .
- Bak het vlees met de rest van de en voeg de gepelde en ontpitte toe en laat een tiental minuutjes sudderen.
- Kook intussen de en bind met de Maïzena Express voor Witte Sauzen en voeg peper, zout en eidooier toe.
- Klop er de onder.
- Meng de met het gehakt en voeg 1 geperst en het kruidenblokje Knorr Bouquet Garni toe.
- Doe het vlees in een ovenschotel, overgiet het met de saus en bestrooi met de gemalen .
- Plaats de ovenschotel in de oven en laat gedurende 45 minuten gaar worden op 180°C.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Moussaka455m
-
Recept
Moussaka41u
-
Recept
Moussaka41u
-
Recept
Moussaka41u15m
-
Recept
Lasagna met ricotta en oesterzwammen455m
-
Recept
Moussaka455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, ricotta, parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 158 kcal | 7% | 632 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |