Hasselback aardappels
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Plank
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Borstel de af onder lauwwarm water.
- Verwarm de oven voor op 200 C graden.
- Vet een ovenschaal in met gesmolten boter of olijfolie.
- Leg telkens een aardappel op het werkvlak en klem er twee snijplanken van gelijke hoogte omheen of leg aan elke zijde een eetstokje.
- Snij de aardappel in zo dun mogelijke plakjes:
- de plank of stokjes voorkomen het helemaal door snijden van de aardappel.
- Kwast de aardappel rondom in met of boter.
- Leg ze in de ovenschaal en bestrooi met en wat verse .
- Plaats de schaal in de oven en laat de in ongeveer 45-55 minuten (afhankelijk van de grote van de ) lekker goudbruin en gaar worden.
- De snijvlakken gaan licht open staan.
- Variatie:
- steek tussen de een in stukken gebroken laurierblad.
- Meng de boter of die over de wordt gestreken met een teentje knoflook.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1043 kcal | 52% | 4172 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |