Haupia taart
- Herkomst Vietnam
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Noesj
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Maak een deeg van de boter, en .
Gebruik een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee, wrijf de vorm in met boter en bedek de bodem met het deeg. - Bak dit in de oven voor 15 minuten op 175°C of tot het deeg mooi goudbruin is geworden.
Laat dit afkoelen terwijl je aan de haupia begin.
Meng de met het en roer dit even goed door elkaar.
Voeg de en de maïzena toe.
Kook dit op een laag vuurtje, tot het een dikke en haast glimmende massa is geworden. - Als er nog klonten in zitten, laat het nog even koken.
- Het vet van de is dan nog niet helemaal gesmolten.
Blijf oplettend, de haupia mag niet aanbranden.
Je kan nog wat naar smaak toevoegen. - Eenmaal tevreden laat je de haupia iets afkoelen en giet het daarna in de springvorm.
Laat dit geheel verder afkoelen voor een uurtje, of twee.
Als de haupia goed stevig is verdeel je de erover.
Smakelijk eten!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Slagroom taart41u30m
-
Recept
Chocolade taart42u
-
Recept
Tahiti-taart41u15m
-
Recept
Taart Appelgebak Boheems41u5m
-
Recept
Yoghurt taart430m
-
Recept
Varkentjes in modder taart42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en jam past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en jam
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 270 kcal | 13% | 1620 kcal |
Vetten | 28 g. | 40% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |