Havermoutpap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng de in een pan aan de kook en strooi er de en een heel klein beetje bij.
    Breng het mengsel al roerend aan de kook, temper het vuur en laat er in circa 10 minuten een gare en gebonden pap van koken.
  2. Roer af en toe in de zachtjes kokende pap.
    Geef suiker, zoetstof of honing naar smaak bij de pap.

    NB:
  3. Vlugkokende vraagt een kortere kooktijd.
  4. Lees de verpakking.
25
25
25

Variaties op Havermoutpap

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Havermoutpap
VariatieAantalGang
Snelle havermoutpap (1 persoon)1Ontbijtgerechten
Havermoutpap1Ontbijtgerechten
Havermoutpap ayurvedisch1Ontbijtgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in havermout
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (22)

Havermoutpap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 22 recensies
RESET

Jarenlange ervaring als keukenverantwoordelijke in een grootkeuken en zelf om de 2 dagen havermoutpap (porridge ) klaargemaakt. De melk, of water, eerst opkoken en dan pas de havermout erin! Goed ro... Lees reactie
Danny 3 januari 2016
Ik eet elke dag havermout met een geprakte banaan, zonder zoetstoffen, want dat is overbodig, het smaakt zowiezo hartstikke lekker.
Pieta 25 maart 2015
Vraag : Wat doet havermoutpap met de stoelgang, Geeft het opstipatie of juist diaree?
Piet 3 mei 2014
3/4 glas havermout is genoeg, anders word de pap te dik.
Hay 16 augustus 2013
Zojuist het recept gebruikt en zit nu te smullen van mijn havermoutpap. Ik heb er nog een banaan doorheen geprakt en een snufje kaneel aan toegevoegd. De eerste keer dat ik de havermoutpap zonder kokh... Lees reactie
Bo 15 juni 2013
Je kan het ook zoeten met honing. Geeft een aparte smaak.
Niek 28 maart 2013
Ik combineer havermoutpap vaak met wat bevroren zomerfruit. Ik koop mijn havermoutvlokken vaak bij de bio winkel. Wel eet ik sindskort de Quickstart verse havermoutpap, ook ideaal als je weinig tijd h... Lees reactie
Sophie D. 25 maart 2013
Aan Rani, dat maakt niet uit, als je het er gelijk in doet, wordt het alvast wat zacher en is het eerder klaar.
Roelie 22 januari 2013
Met rozijnen en walnoten in de laatste minuut er door is heerlijk! En banaan is ook een aanrader.
Joanne 6 december 2012
Eindelijk het goede recept voor mijn havermoutpap. Ik gooi er lijnzaad door, voor de stoelgang! Een goed begin van de dag voor het hele gezin :)
Bibi 25 november 2012
Kaneel i.p.v. suiker! Scheelt weer calorieën.
Sandra 21 november 2012
Ik heb voor de eerste keer eens lekker gekookt door dit recept.
Elke 17 oktober 2012
Eerst de melk koken, dan de havermout erbij, 1-2 minuten zachtjes koken, en dan 5-10 minuten laten staan, even opwarmen en dan bruine basterd suiker erbij, eet smakelijk! ps: de verhouding is ongev... Lees reactie
Ruud 14 oktober 2012
Op het pak Euroshopper havermout staat 1 minuut koken. Nou maak daar maar 10 minuten van, dan lijkt het tenminste ergens op. Anders blijft het een zeer vloeibaar geheel in plaats van een gebonden pap ... Lees reactie
Tabitha 1 augustus 2012
Wat weinig havermout, voor zo,n sloot melk. 160 gram is veel smakelijker.
Wilma 27 juli 2012
Perfecte havermoutpap, niet te dik of te dun.
Marijke 27 juni 2012
Ik eet nu havermout omwille van een maagontsteking, die is nu verdwenen en toch wil ik verder havermout eten, ik val er van af. Het enige nadeel is dat je stoelgang vast komt te zitten. Ik doe er nu f... Lees reactie
Heurmi 23 juni 2012
Moet je de havermout er al in doen voor de melk kookt of na de melk kookt?
Rani 11 mei 2012
In plaats van melk kan je ook sojamelk gebruiken. De meeste soorten sojamelk zijn gezoet dus je kunt minder suiker gebruiken.
Murjani 10 mei 2012
Ben het aan het bereiden, en het ziet er heerlijk uit, hopelijk lusten mijn kids het, voor mij is het nostalgie.
Pascale 1 mei 2012
Zeer lekker recept ik hou van havermout.
Lieveken 22 april 2012
Lekker, mijn zoon heeft zijn kommetje op.
Jens 29 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
78 kcal
3%312 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Havermoutpap