Havreflarn (Zweedse havermoutkoekjes)
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van zvirovski
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 190 graden.
Smelt de boter en meng deze met de havermout.
In een aparte kom: - meng de en suiker tot het wittig is.
- Voeg het boter/ mengsel toe, samen met de , en het snufje .
- Meng goed.
Maak hoopjes van 1 dikke theelepel op de bakplaat (5 cm uit elkaar!) en bak 6-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Havermoutkoekjes41u
-
Recept
Havermoutkoekjes415m
-
Recept
Havermoutkoekjes435m
-
Recept
Havermoutkoekjes415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- havermout en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 236 kcal | 11% | 1416 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 18% | 18 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 13% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 210 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 12 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |