Hazelnootschuim met ijs
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Rooster de in een hete droge koekenpan.
- Laat ze afkoelen, houd 2 eetlepels achter voor garnering en maal de rest fijn in de keukenmachine.
- Verwarm de oven voor op 140 graden C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de en wrijf een grote kom brandschoon met een halve .
- Splits de eieren en zorg dat er geen eigeel bij de zit.
- Klop de stijf in de kom en voeg geleidelijk de suiker toe tot het eiwit tot het dik en glanzend is en klop het erdoor.
- Schep de gemalen erdoor en schep het eiwit in een vorm op het bakpapier.
- Bak het in het midden van de oven in ca 1,5 uur tot ze stevig maar niet te bruin is.
- Zet de oven op een kier en laat het in de oven het eerste uur afkoelen.
- Laat het schuim op een grote schaal verder afkoelen.
- Laat het ijs iets zachter worden en schep het er vlak voor het serveren op.
- Giet de chocoladesaus er in dunne straaltjes overheen en bestrooi met de rest van de Zeef de erboven.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 458 kcal | 22% | 2748 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 126 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 54 g. | 21% | 324 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |